Kuukauden 4H-tähdet:

Joulukuu 2020

Joulukuun tähdet ovat yhdessä työparina Lausteen kerhoa vetävät 9-luokkalaiset  Miina ja Alina. Molemmat ovat aloittaneet 4H:ssa syksyllä 2019. Ensin aloitti Alina kilpaluisteluharrastuksen loputtua ja sai innostettua Miinan myöhemmin mukaan. Tytöistä on kivointa nähdä lasten kehittymisen erilaisten toimintojen parissa. Alinasta on kiva vetää erilaisia liikunnallisia juttuja. Miina tykkää suunnitella lapsille monipuolista ohjelmaa, jotta lapsilla olisi kiva tulla kerhoon. Kerhon ohjaaminen on antanut hyvää työkokemusta ja itseluottamusta kummallekin. Lausteen kerhossa tuntuu olevan hyvä pöhinä!

Tammikuu 2021

Olen Saija Ojansuu Ruskolta ja 4H:ssa aloitin ala-asteikäisenä kerholaisena Merttelän koulussa. Kun ikää karttui, kävin Osaava kerhonohjaaja kurssin kavereiden kera ja aloimme ohjaamaan itse Merttelän 4H-kerhoa. Vuonna 2009 pääsin 4H:n pohjoismaiden leirille Norjan Bergeniin, siinä vasta seikkailu! 4H:n kautta sain myös kesätöitä ja keikkatöitä kesäleirien ja puutarhahoidon parissa. Kokemuksen myötä ajauduin tekemään nuorisotalotyötä ja siitä yhteisöpedagogi-opintojen kautta 4H-koordinaattorin töihin lasten - ja nuorten pariin. Olen iloinen ja etuoikeutettu, kun olen saanut seurata sekä ohjata monen nuoren kasvua  aktiiviseksi kansa-laiseksi, omalla tavallaan.

Helmikuu 2021

Helmikuun tähtenä loistaa kohta 10v täyttävä Emilia. Hän käy Halisten Huudilla tiistaisin kuvis-kerhoa ja lauantaisin kokki-kerhoa. Kerhoissa on kiva käydä, koska niissä on aina kivaa tekemistä eikä koskaan tylsää! Kuvataiteessa on mieluista tehdä tarkkoja piirrustuksia, myös askartelu on hauskaa. Kokkikerhosta on jäänyt erityisesti mieleen maukas mustikkapiirakka, nam!

"Haluan tulla myös ensi vuonna!"