Ysit töihin ysiluokkalaisella

Onko pääsi pyörällä työhakemuksista ja ansioluetteloista? Oletko solmussa työnhaussa? Jännittääkö ensimmäinen työpaikka?


Ajokortti työelämään (0,5 op) -koulutus on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille. Ajokortti työelämään -koulutuksen jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä. Koulutuksesta on hyötyä TET-jaksolla ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saada kesätöitä. Saat Ajokortti työelämään -oppaan, digitaalisen osaamismerkin ja opintopisteytetyn todistuksen.

Laajuus

Ajokortti työelämään -koulutukseen laajuus on 0,5 opintopistettä. Koulutus kestää yhden päivän, oppitunteja on yhteensä kuusi.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen tiedät

  • millainen on työhakemus ja ansioluettelo?
  • miten selviät työhaastattelusta?
  • millaisia ovat työelämän pelisäännöt?
  • mitä työnantaja ajattelee?
  • millaista on hyvä asiakaspalvelu?

Sisältö

Päivä alkaa koulutuksen ja 4H:n esittelyillä sekä tutustumisella. Sen jälkeen toiminnalliset harjoitukset tutustuttavat sinut työn hakemiseen, työelämäkäytäntöihin ja asiakaspalveluun. Usein päivässä vierailee työelämänedustaja esimerkiksi paikallinen yrittäjä. Koulutus päättyy kertauskokeeseen.

Todistus

Ajokortti työelämään -koulutuksen opintopistopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis. Sivisverkossa olevaa opintorekisteriä varten tarvitaan osallistujilta tietoja. Vähintään tarvitaan osallistujan etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja sukupuolitieto (opintorekisterissä lakisääteinen).

Opintorekisteriin pääsee katsomaan omia tietoja ja tulostamaan omia todistuksia, jos on tunnistautunut Sivisverkkoon. Tunnistautumisen voi tehdä itse koulutuksen jälkeen esim. verkkopankkitunnuksilla. Kouluttaja voi tehdä tunnistamisen, silloin hän tarvitsee osallistujan henkilötunnuksen. Tiedot kerätään henkilötietolomakkeella. Lomakkeet hävitetään, kun tiedot on viety Sivisverkkoon.

https://4h-akatemia.fi/koulutus/ajokortti/