Ysit töihin peruskouluille

Yhdeksäsluokkalaiset ovat mukana toiminnassa lukuvuoden aikana suorittamalla 4H:n toteuttaman Ajokortti työelämään -koulutuksen. 

Ajokortti työelämään (0,5op) -koulutuksessa opitaan perustiedot ja -taidot työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. Lisäksi osallistuja saa valmiuksia asiakaspalveluun.

4H auttaa kevään aikana nuoria saamaan kesätyöpaikan vähintään kahdeksi viikoksi tai työllistämään itsensä yrittäjänä. Nuorten työantajina voivat toimia kunnat, yritykset, yhteisöt ja kotitaloudet.

Toiminnassa rakennetaan ja ylläpidetään vuoropuhelua nuorten, paikkakunnan työnantajien ja peruskoulun välillä. 

Tällä hetkellä Turun 4H etsii kouluja yhteistyöhön sekä kiinnostuneita yrityksiä, jotka voisivat työllistää nuoren / nuoria. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Mitä Ysit töihin tarjoaa nuorille?

  • Töitä
  • Apua kesätyöpaikan hakemiseen
  • Valmennusta
  • Koulutusta


Opettajille ja yhteistyökumppaneille

Ajokortti työelämään -koulutuksen suorittanut osaa kertoa perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Koulutus toteutetaan toiminnallisilla menetelmillä. Suositushinta on 40 € / hlö. Opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis, joka on oppilaitos.

OpintopisteetOpetustunnitOppijan työmääräEQF-taso
0,5 op6 h13,5 h3


laskennallisestiviittellinen, ei tutkinto

Osaamistavoitteet Ajokortti työelämään -koulutuksessa

  • Osallistuja osaa antaa esimerkkejä työnhaun perusasioista
  • Osallistuja osaa antaa esimerkkejä työelämän käytännöistä
  • Osallistuja osaa tunnistaa hyvän asiakaspalvelun

4H-yhdistykset järjestävät yhteistyössä yläkoulujen kanssa Ajokortti työelämään -koulutuksia ympäri Suomen. Kurssi sopii ennen TET-jaksoa suoritettavaksi.

Autetaan yhdessä nuoria turvallisesti työelämän alkuun!