4H-dog-, cat- ja petsitteriksi?

4H-koiranhoitokurssi on suunnattu vähintään 14 vuotta täyttäneille nuorille. Kurssin kesto on noin 60 tuntia ja kurssilla opetellaan mm. koiran elekieltä ja anatomiaa, koiran käsittelyä, perushoitoa, ruokintaa ja ensiapua, kasvatustoimintaa, harrastustoimintaa, koirarotuja ja asiakaspalvelua. Kurssi pitää sisällään sekä teoriaopintoja, että käytännön harjoitteita.

4H-kissojen ja pieneläintenhoitokurssi on suunnattu vähintään 14-vuotta täyttäneille nuorille. Kurssin kesto on noin 40 tuntia ja kurssilla opetellaan mm. kissan perushoitoa ja ruokintaa, ensiapua, kasvatustoimintaa ja asiakaspalvelua sekä teoriassa, että käytännössä.

Kurssilta valmistuneet nuoret voivat käydä Turun 4H-yhdistyksen työt alkavat- kurssin ja aloittaa sen jälkeen halutessaan työt 4H-dog-, cat- ja petsitterinä.

4H-sitterit kokoontuvat noin kymmenen kertaa vuodessa sitteri-tapaamisten merkeissä. Sitterissä päivitetään tietoja ja vaihdetaan uusimpia kuulumisia. Sitterissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joita nuoret itse ideoivat. Tällaisia ovat esimerkiksi epäviralliset koiranäyttelyt eli mätsärit, tutustumiskerrat harrastuksiin (esim. agilityyn ja toko), yhteislenkit, porukalla grillaaminen, leirit, sekä muut mukavat toiminnot, sittereiden omien toiveiden mukaan!