4H-dogsitterin haastattelu

Harvassa työssä tulee vastaan yhtä iloa puhkuvia asiakkaita kuin dogsitterina. Koirien hoito on ollut neljä vuotta 4H-dogsitterina toimineelle Hanna Limanille sekä mieluinen harrastus että työ.

"Dogsittaaminen on todella kivaa ja siitä saa vielä palkkaakin. Parasta on ollut hoitaa monia erilaisia koiria, ja koirista on oppinut paljon."

Useimmiten dogsitteria kaivataan koiran ulkoilutukseen, mutta myös pidempiaikaiselle täysihoidolle on monilla tarvetta. 24-vuotias Hanna on hoitanut koiria pidempiä aikoja sekä kotonaan että koiran omassa kodissa.

"Eniten pidän täysihoidosta asiakkaan luona. Se on helpointa monille koirille paikkojen ja ulkoilutuspolkujen ollessa tuttuja."

Dogsitteria on tarvittu ulkomaanmatkojen ajaksi tai vaikka kun iäkkäämpi asiakas ei ole liukkailla keleillä päässyt viemään koiraa pitkille lenkeille. 

"Olen hoitanut myös kissoja ja muutamaa kania viikonlopun yli. Hoitokeikkana on ollut myös seitsemän ulkotarhoissa ollutta huskya."

Hannan perheellä on ollut aina koiria, mutta hän suosittelee rohkeasti lähtemään dogsitterkurssille, vaikkei kokemusta koirista vielä kovin paljon olisikaan.

"Dogsittaaminen on kehittänyt itsetuntoani ja kykyä palvella asiakkaita. Se on opettanut myös itsenäisyyttä."

Hanna tekee eläinten hoitokeikkoja juuri 4H-yhdistyksen kautta, koska töitä voi saada näin helpommin kun omistajilla on jo tiedossa yhdistyksen tarjoavan eläintenhoitopalvelua. Palkan maksusta voi olla myös varma, ja 4H-yhdistyksen tarjoama vakuutus suojaa, jos jotain sattuisi.