Vuoden 2017 tapahtumia

Lastensuojelun järjestömessut 20.11.2017

Lastensuojelun järjestömessuilla on mahdollisuus tutustua lastensuojelun parissa tehtävään järjestötyöhön. Tänä vuonna näytteilleasettajina on 24 jäsenjärjestöä, jotka esittelevät toimintaansa. Lisäksi luvassa on 19 tietoiskua, joissa saa uutta tietoa ja intoa omaan työhön niin lastensuojelun kuin lasten suojelun pariin. Tarjolla on mm. ”Lapsen kokemus äidin skitsofreniasta”, ”Lapsi huoltajuusriidan keskellä” sekä ”Mediakasvatus osana seksuaalikasvatusta”

Messut avautuvat klo 11.00 ja paikkana on tänä vuonna ICT City, Kupittaalla. Lasten oikeuksien päivän kunniaksi samassa rakennuksessa on myös 7-luokkalaisille suunnattu #DigItTurku.

Messuille on vapaa pääsy. Tietoiskuihin osallistumiseen vaaditaan ilmoittautuminen.

Messuilla esittäytyvät lastensuojelujärjestöt:

Auralan Nuoret ry / Tyttöjen Talo
Veturointi-toiminta
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry.
Folkhälsans Förbund rf
Hope Yhdessä & Yhteisesti ry
KOTA – Lasten ja nuorten hyvinvointi ry
Lounais-Suomen – SYLI ry
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri
Nuorten Ystävät
Operaatio Ruokakassi ry
Pelastakaa Lapset
Perhekuntoutuskeskus Lauste
Raide ry
Sateenkaari Koto ry
SOS-Lapsikylä
SPR Nuorten turvatalo
Suomen Uusperheiden Liitto ry
Säätiö Majakan valo
Turun 4H-yhdistys
Turun ensi- ja turvakoti ry
Turun Kaupunkilähetys ry
Turun kriisikeskus
Turun NMKY – YMCA Turku
Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry / Moip-hanke
Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry / Linkkitoiminta

Tervetuloa mukaan 4H-kerholaisten perjantairetkille!

 

6.10 Retki Turunlinnaan 16.30-18.30

 

27.10.2017 Grillausta laavulla Paraisilla 16.30-18.30

  • Kuljetus Paraisille 4Hn toimistolta (Mestarinkatu 2) klo 16 ja takaisin samaan paikkaan klo 19

 

18.11 Lauantaina päiväretki Tampereelle

  • Buffetti , sirkustemmpuja ym.
  • Kuljetus Turusta Tampereelle ja takaisin
  • Päivän kesto noin 11-18

 

Retket ovat 4H-kerholaisille maksuttomia

 

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla turku@4h.fi tai tekstarilla 0505220651


 

Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma Perheiden Taiteiden Yö järjestetään Turun Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 17–20 Vartiovuorella. Tapahtuma täyttää puiston lastenmusiikilla, kuvataiteella, poniajeluilla ja kotieläimillä. Teatterilavalla lapsia laulattaa ja tanssittaa mm. suosikkiduo Mimi ja Kuku!

Perheiden Taiteiden Yö järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa, ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Aiemmin Perhetalo Heidekenillä vietetty tapahtuma laajenee juhlan kunniaksi Turun Vartiovuoren kesäteatteriin ja sitä ympäröivään puistoon muuttuen samalla piknik-tapahtumaksi. Tapahtuman yhtenä teemana onkin legendaarisen Heidekenin synnytyssairaalan historia: Vartiovuoren nukkesairaalassa harjoitellaan vauvojen hoivaamista, valokuvanäyttelyssä tutustutaan Heidekenin historiaan ja lisäksi puistossa lapsia hauskuuttaa Tehdasteatterin Vuokko-kätilö.

Tapahtuman ohjelma on maksuton lukuun ottamatta lasten poniajelua, josta maksetaan Seppo-ponille 2 € / kierros. Omat piknik-eväät ja -viltit mukaan! Tapahtuman buffetissa on myynnissä myös kahvia, mehua ja grillimakkaraa pientä korvausta vastaan.

Teatterilavalla esiintyvät:
17.00–17.20 KaMu-kuoro www.facebook.com/KamuKuoro
17.30–18.00 Mimi ja Kuku www.mimijakuku.fi
18.30–19.00 Turun Suzukikoulu www.turunsuzukikoulu.fi
19.15–20.00 Aamu, Alli ja Alma – Suomi 100 -muskari www.kirkonrotta.fi

Esityksiä seurataan teatterin katetusta katsomosta.

Puistossa tapahtuu koko illan ajan:
- Turun lasten- ja nuorten kuvataidekoulun maataideteos
- Turun alueen Viheryrittäjien Luonnon värityskirja
- Keppihevosten tuunauspiste ja minineppisautoja
- Perinneleikkejä Kuralan Kylämäen välineillä
- Turun Suzukikoulun nuoria katusoittajia
- Kesämäen Laamat ja kotieläinpiha tuo puistoon kääpiövuohia, kaneja ja marsuja
- Seppo-poni kierrättää lapsia puistossa, 2€ / kierros.
- Nukkesairaala lapsille sekä kantoliina- ja kapalointiohjeita vanhemmille
- Valokuvanäyttely Heidekenin historiasta
- Tehdasteatterin Vuokko-kätilö vierailee
- Buffetissa myynnissä kahvia, mehua ja grillimakkaraa


Tapahtuman järjestävät: MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry, Turun 4H-yhdistys ry, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Turun lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry yhteistyössä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa


 


 

Safkasynttärit Suomelle – lasten villiruokajuhlat 100-vuotiaalle!

 

Miten lapset juhlivat satavuotiasta Suomea? Tuhannet lapset eri puolilla Suomea järjestävät 4H-kerhoissa Safkasynttärit Suomelle -tapahtumia, joissa he juhlivat maamme satavuotista itsenäisyyttä yhdessä kutsuvieraittensa kanssa villiruokateemalla.

Lapset suunnittelevat ja toteuttavat synttäritapahtumat itse ja kutsuvat juhliin esimerkiksi vanhempiaan, isovanhempiaan, koulukavereitaan, kuntalaisia ja kuntapäättäjiä

Toukokuu on lasten Suomi 100 -juhlaa

Jokainen kerho luo juhlista itsensä näköisen – osa 4H-yhdistyksistä järjestää suuremmat yhteisjuhlat paikallisten kerhojen kesken, ja osa kerhoista järjestää pienet juhlat omin voimin tai muutaman kerhon yhteistoimintana. Tähän mennessä jo lähes kaksisataa 4H-yhdistystä eri puolilla Suomea on ilmoittanut järjestävänsä Safkasynttärit. Pääosa juhlatapahtumista järjestetään toukokuussa, mutta juhlia voi koko vuoden.

Turussa Hirvensalon kokkikerho järjestää safkasynttärit 18.5. klo 18

Mukaan on kutsuttu kerholaisten perheenjäseniä, kavereita ja nuokkarin väkeä.

Idea Safkasynttäreihin lähti paikallisten 4H-yhdistysten toiveesta juhlistaa suomalaista luontoa yhdessä lasten kanssa. Juhlissa syödään yhdessä ja pöytä katetaan suomalaisen kevään parhailla herkuilla, kuten nokkossipseillä, vuohenputkimuffinsseilla ja villiyrttismoothieilla. Villiruokareseptejä täydentävät kotimaisista marjoista tehtävät makeat herkut ja kupliva juhlajuoma.

Ruokakasvatusta lapsille

Safkasynttäreiden avulla lapset tutustuvat oman tekemisensä ja oivallusten kautta Suomen historiaan ja erityisesti ruoan tuotantoon ja luonnosta saataviin raaka-aineisiin.

Suomen 4H-liitto on yrittäjyyskasvatuksen ohella merkittävä kasvattaja ruokaan liittyvissä asioissa. Ruokakasvatus on vahvasti esillä suuressa osassa 4H-toimintaa – kokkausta ja muitakin ruokaan liittyviä asioita opetellaan kerhoissa ja Ruokakouluissa. Lisäksi nostamme ruokaa ja ruokakasvatusta esiin erilaisten teemojen ja kilpailujen avulla. Tämän vuoden erikoisuutena 4H-toiminnassa ovat Safkasynttärit.

Safkasynttärit ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa ja mukana Syödään yhdessä -hankkeessa.


4H-kerholaiset ympäri Suomen suunnittelevat ja järjestävät keväiset synttäripippalot villiruokateemalla Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017. Juhlissa syödään yhdessä, ja pöytä katetaan suomalaisen kevään parhailla herkuilla kuten nokkossipseillä, vuohenputkimuffinsseilla ja villiyrttismoothiella.

Turussa safkasynttärit järjestää Hirvensalon kokkikerho 18.5. ja mukaan kutsutaan vanhempia, kavereita ja nuokkkarin nuoria sekä ohjaajia.

Lue Safkasynttärit Suomelle 


 


 


 


 

Nuorten Digitarinoita Velkuan ja Livonsaaren alueelta
 

Yläkouluikäiset nuoret esittelevät itse kuvaamiaan digitarinoita elämästä alueella. 

Tilaisuus toteutetaan tiistaina 28.2.2017 kahteen eri otteeseen: ensin klo 13-15 Velkuan koululla (klo 13-14 laskiaisaiheista ohjelmaa, klo 14 alkaen digitarinat), mehutarjoilu. Tämän jälkeen klo 16.00 digitarinoiden esittely Livonsaaren seurojentalolla, kahvit & mehut.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan nuorten näkemyksiä ja havaintoja! 

Järjestäjinä: 4H/NATTA-hanke (Nuori Aktiivinen Tärkeä Toimija Alueellaan) ja Saaristotalo Sinervo - hanke

 


 

Tulevaisuuden kuusi 2017 – Suomi 100 vuotta
 

Suomen itsenäisyyden juhlakuusen perinteet jatkuvat, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Itsenäisyyden kuusta (1917) ja Kotikuusta (1967) seuraavat Tulevaisuuden kuuset.
Kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät kutsutaan mukaan istuttamaan juhlapuu tai metsikkö. Tiedot istutuksista kuvineen tallennetaan mobiilisovelluksella. Keskiössä ovat lapset ja nuoret – siitä kertoo myös tunnus, kättä yhteen lyövät lapset.

Tulevaisuuden kuusi – juhlapakettien ennakkovaraus on käynnistynyt. Juhlapakettiin kuuluu juhlataimi, kuparilaatta sekä kirja.
Pakettia myyvät 4H-yhdistykset, joille metsänhoitoyhdistykset toimittavat juhlataimet. Paketin hinta on 100 euroa ja sen myyntituotoilla perustetaan lasten ja nuorten metsä- ja ympäristökasvatusrahasto Suomen kulttuurirahastoon. Lisäksi juhlametsiköitä varten on tarjolla kylttejä, sekä rajallinen määrä kunnille ja seurakunnille Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettuja taimia.

Juhlapakettien ennakkovaraukseen pääset oheisesta linkistä:
Istuta Tulevaisuuden kuusi

Turun 4H-yhdistyksessä juhlapaketin myyntiä hoitavat nuoret yrittäjät.